Cena města Mladá Vožice zamířila letos do Humpolce

09.09.2015 13:02

Cena města Mladá Vožice zamířila letos do Humpolce

V sobotu 29. srpna se konal 8. ročník  mladovožických skokových závodů. Celý den provázelo pravé letní počasí, což se projevilo i na hojném počtu diváků,  kteří v horkém dni potleskem oceňovali výkony jezdců a koní.

Den začal hobby soutěží na limitovaný čas do 70 cm „O cenu JK Mladá Vožice“, ve které zvítězila Kateřina Talichová s Targem z JK Nová Cerekev, druhé místo obsadila Tereza Lányiová s Galaxií z JK Hypospolek Jílovice a třetí byl vožický jezdec Ivo Hniďák s Polte Greis. Z domácího klubu se v této soutěži představila také Tereza Kášková se třemi koňmi  (5., 11. a 13. místo) a Eva Adamová (12. místo).

Následovala hobby soutěž do 90 cm „O cenu KOH-I-NOOR Mladá Vožice a.s.“, ve které zvítězila Aneta Skořepová s Grantem 3 z JK Statek Měšice, druhá byla Markéta Petřičková s Frodem 1 z JO Blaťák Mažice a třetí místo obsadila její stájová kolegyně Dominika Dvořáková  s Dany Boy. Z vožických se zúčastnili Eva Adamová a Ivo Hniďák.

Třetí soutěž „O cenu FLOP Mladá Vožice“ byla vypsána pro začínající děti. V jízdě zručnosti obsadily první dvě místa Anežka Strakatá a Magdaléna Stráňková z JK Statek Měšice. Třetí se umístila domácí Anne Marie Ustrnulová s Majdigou. Další vožické naděje Denisa Kostrounová s Askonou a Aneta Tomášková s Cometem se umístili na pátém a sedmém místě.

Po poledni začaly oficiální soutěže. V soutěži Z „O cenu Agrospol Mladá Vožice a.s.“ se nejlepší výsledek podařil zajet Kláře Svobodové s Jordánem 2 z JK Equi-Trek Praha. Druhé a třetí místo si vybojovali úspěšné jezdkyně z předchozí soutěže Aneta Skořepová s Grantem 3 a Markéta Petřičková s Frodem1.

V soutěži ZL „O cenu IDSC spol. s r.o.“ první místo ukořistila Petra Peterková s Alegrou 1 z JK Peterková následována Zdeňkem Hrnčířem s Christou 1 z JK Proseč pod Křemešníkem. Za nimi na třetím místě skončil Patrik Sukdolák s Artym z JK Korzár Humplec.

V nejvyšší soutěži L* „O cenu města Mladá Vožice“ probíhalo rozeskakování mezi šesti jezdci z nichž tři dokončili bez trestných bodů. Po napínavém finále si cenu za první místo odvezl do Humpolce Patrik Sukdolák s Aramisem 16, na druhém místě skončila Petra Peterková s Alegrou 1 a třetí Klára Svobodová s Cassablancou 1.

Zpět